Zvrátené praktiky v radoch cirkvi: Orgány v Čile vyšetrujú obrovský škandál.

29.07.2018 12:02

Zvrátené praktiky v radoch cirkvi: Orgány v Čile vyšetrujú obrovský škandál.

Ilustračné foto
Ilustračné foto, Zdroj: Getty Images

24.07.2018 07:30

SANTIAGO - Orgány v Čile vedú rozsiahle vyšetrovanie v súvislosti s obvineniami, že v radoch tamojšej rímskokatolíckej cirkvi dochádzalo k páchaniu alebo krytiu činov sexuálneho zneužívania neplnoletých i dospelých osôb. Podľa agentúry AP o tom informovala v pondelok čilská prokuratúra.

Vyšetrovatelia preverujú hlásenia o sexuálnom zneužívaní biskupmi, ako aj ďalšími duchovnými a laickými zamestnancami, ktoré prišli od roku 2000. Niektoré z týchto prípadov však siahajú až do 60. rokov 20. storočia.

 

Podľa údajov zverejnených na tlačovej konferencii v hlavnom meste Santiago sa vyšetrovanie týka 158 príslušníkov cirkvi, obetí v ňom vystupuje 266 - 178 detí a tínedžerov, 31 dospelých a 57 osôb nezisteného veku. Pápež František začiatkom tohto roka verejne odsúdil "kultúru zneužívania a zakrývania" v čilskej rímoskokatolíckej cirkvi. Taktiež vyjadril zahanbenie z toho, že rovnako on, ako ani čilskí cirkevní lídri, nenačúvali obetiam tohto škandálu.

Sexuálny škandál výrazne poškodil obrazu cirkvi v kedysi tradične katolíckom Čile. Mal negatívny vplyv aj na pápežovu povesť, pretože počas januárovej návštevy Čile sa zastával biskupov obviňovaných z toho, že kryli sexuálny škandál. Pápež neskôr tento svoj postoj prehodnotil.

 

Komentáre:

  1. Peter K. | 31.07.2018
    No ja konečne čítam normálne reakcie a komentáre na týchto hajzlov cirkevných a satanom posadnutých. Som rád že sa na tomto pomýlenom Slovensku nájdu aj normálni ľudia, ktorým nie je jedno že títo satani v rúchach čo prisahajú že budú žiť v celibáte a obímať sošku Ježiška do smrti sú obyčajný pedofili a ničia životy malým nevinným deťom, čo je očividne pápežovi s prepáčením u prdele, no čo trošku si poplakal pred kamerami s rodinami zneužitých detí a to je všetko títo hajzli nebudú mať žiadny postih a môžu zase beztrestne páchať svoje zvrhlé skutky a pápež ich určite neodvolá veď on ide ruka v ruke s nimi to je mu jasne vidieť na jeho diabolských očiach a Pán Boh sa nikdy nemýli a odkryl nám na tejto krásnej Božej stránke, čo je to za prasa a ešte zmagorení Slováci sa za ním hrabú do Vatikánu a sú celí šťastní keď ho uvidia, to je dokonalá sekta táto cirkev a sprostý katolíci ju ešte dotujú a podporujú v ich otrasných skutkoch, toto naozaj môže zastaviť len Boh všemocný a spravodlivý svojim trestom pre nepoučitelné katolícke duše, ktoré na Boha jediného úplne zabudli a klaňajú sa cirkevným modlám. Dal by Pán Boh nebeský, keby takýchto normálnych rozumne uvažujúcich ľudí bolo viac a pochopili by všetci o čom je táto hnusná sekta menom cirkev a že by tu konečne bolo krásne a bezpečne bez týchto darmožráčov a klamárov aj s pápežom na čele.

 

Komentáre k článku prevzaté z internetu:

1. Pokial nedovolia sobase fararom, tak ta zvratenost tam bude stale. Kazdy normalny a zdravy chlap potrebuje sex.
2. Ale ak by mal farár manželku a deti, tak nebude mať chuť na takéto zvrátenosti.
3. Oni to majú aj v prikázaní. "Miluj svojho bližneho". Preto milujú hlava nehlava a odserú si to hlavne deti.
4. Cirkev by prišla o majetky. Preto nedovolí sobáše.
5. O sobasoch to nieje, ved zeny mozu klatit aj tetaz potajme pod oltarom a oni nieee deti chlapci mnam mnam
6. Tak toto je omyl! Oženiť sa môže a nemusí ísť za kňaza. Oni to robia preto, aby tupé matere posielali za nimi malé deti a najlepšie chlapcov. Je to zvrátednosť. Všetci sú na jedno kopyto . Farári, ktorí sa môžu ženiť, priívedú na svet a vychovajú niečo podobné, ktoré nenávidí všetkých a všetko. A zničí to Európu.
7. Zrušiť cirkev, majetky rozdať chudobe.
8. Každá víra je cesta do pekla .....
9. Aha.. takze takto sa prijma Ježiš. ak chcem hovorit s bohom, nemusim chodit do kostola. na co su vlastne kostoly a cirkev? to je jak stravne listky. maju nas za d€bilov, ktori si nevedia za peniaze kupit zr@t. ak by neexistoval jediny kostol na svete, tak by zanikla aj viera v boha? asi nie..
10. církev je hlavne o moci a biznise,viera je tam len zásterka,aby sa im všetko u hlupákov prepieklo...
11. Znovu sa ukazuje sudnym ludom davno znama pravda, ze najblizsie k zlu a Satanovi ma cirkev a ludia v jej osidlach.
12. ...ze najblizsie k zlu a Satanovi ma cirkev a ludia v jej osidlach....konkrétne sa jedná o synagógu Satana
13. Konkretne sa jedna o ktorukolvek cirkev.
14. Yin / Yang katolickej cirkvi - papez v bielom kaze o akomsi dobru, jeho knazi v ciernom pachaju zvratenosti. - Dobro a zlo? Toto ma byt Jezisova cirkev?
Vobec, kde RKC nabrala myslienku ze knaz musi byt v celibate?
Pravdepodobne z rimskych pohanskych zvykov. Tam museli byt knazi eunuchmi. Este sa aj obliekaju rovnako. RKC sa po Konstantinovi stala najvacsou krestanskou sektou sveta.

Ilustračné foto
Ilustračné foto, Zdroj: Getty Images

Pridať komentár