Začal som chápať omyl, do ktorého moju dušu cirkev dostala.

02.04.2015 12:04

Začal som chápať omyl, do ktorého moju dušu cirkev dostala.

Ronald

Bohužiaľ alebo Bohu vďaka som človek, ktorý si neutvorí svoj názor na dôležitú vec v mojom živote ako je zmena vierovyznania alebo dôležitého filozofického svetového názoru ihneď a zo dňa na deň. Pre mňa sú to veľmi dôležité veci. Pravda je taká. Táto stránka keď som na ňu na internete natrafil mi vyrazila dych, doslova ma omráčila. V prvom momente po prečítaní pár článkov som autora tejto stránky odsúdil a zavrhol. Som od malička vychovávaný ako praktikujúci kresťan – katolík, ktorý skutočne je tejto viere oddaný. Už teraz môžem povedať, bol oddaný. Ale nechcem byť tupá ovca, ako tu na stránke kresťanov označujú, lebo v celom svojom živote som sa snažil vždy prísť veciam na koreň a hľadať pravdu o svete aj o sebe. Myslím si, že okrem zdravia a lásky nemáme v živote nič cennejšie ako je naša česť, úprimnosť k druhým aj k sebe a serióznosť v duši, tak isto aj v prístupe k druhým. Jedným slovom sa to dá zhrnúť, človek by mal mať charakter a nebyť sviňa. Neviem či ja ho mám, to musia posúdiť druhí, ale pracujem na tom aby som ho mal. Napriek veľkým pochybnostiam o pravdivosti tejto stránky v začiatkoch jej čítania a odporu k autorovi, som postupne keď som hlbšie vnikal do tejto stránky sa prichytil pri tom, ako sám sebe hovorím „ale veď táto žena má pravdu“.

v tom že cirkev je najbohatšia mocnosť na svete, nabáda iných aby pomáhali chudobným a sama ona pre to robí málo. Faktom je, keby rozdala svoje obrovské bohatstvo medzi chudákov, tretí svet by isto tak nehladoval ako teraz.

cirkev je trýzniteľom maloletých, zneužíva deti beztrestne na ukájanie svojich zvrhlých chúťok

porušuje desatoro Božích prikázaní už v prvom a najhlavnejšom prikázaní. Protirečí si. Na jednej strane nás smeruje k dodržiavaniu týchto desatoro a na strane druhej porušuje hneď to prvé tým, keď tvrdí, že Boh je trojjediný

Mohol by som ešte pokračovať v nedostatkoch a protirečeniach kresťansko – katolíckej cirkvi, ale už sa mi nechce písať. Chcel som byť stručný, ale už znova sa tu rozpisujem a nechcem unavovať čitateľa.

Len tieto tri body ktoré som uviedol, mňa osobne vedú k zamysleniu nad tým, či tie dlhé roky čo som chodil do kostola nebol premárnený čas a obávam sa oprávnene, že som veril bludom. Sú to veci, ktoré človek ako ja, snažiaci sa v živote používať logiku a zdravý rozum nedajú prehliadnuť. Žerie mi to dušu, ak som bol desiatky rokov zavádzaný a klamaný. Neviem či kedy budem patriť medzi Vás Božích bojovníkov. Obdivujem Vaše odhodlanie, prevedčenie a neomylnosť vo Vašich tvrdeniach. Vy ste na tom už dobre!!! Pre mňa to bude ešte dlhá cesta. Teším sa, keď dorazím na jej koniec. Jedno čínske porekadlo znie: „Tisíc míľová cesta začína prvým krokom“. JA UŽ SOM VYKROČIL, MÁM ZA SEBOU PRVÝCH DESAŤ KROKOV!

Majte s nami strpenie, ktorí sme boli vychovávaní v katolíckej viere od malička a desiatky rokov verili cirkvi a chodili do kostola. Mnohí z nás nedokážu pochopiť a priznať to, že boli klamaní toľké roky. Hanbia sa sami pred sebou! Hanbím sa aj ja. Ale radšej sa hanbiť, zažívať pocit sklamania, ale žiť v pravde a objaviť ju, ako žiť vo falošnej blaženosti a spokojnosti, ale v klame nesprávnej viery a falše až do svojej smrti. ČO POTOM?! Podstatne horší pocit hanby a sklamania bude po našej smrti pred samotným Bohom. Čo ak nám odhalí, že sme celý život verili v bludy a Jeho existenčnosť delili na niekoľko častí a tým sme urážali Jeho veľkoleposť?!

Ďakujem za prečítanie mojich príspevkov. Návštevníci tejto stránky, ak chcete a máte chuť ma posunúť o ďalší krok dopredu, budem rád a vopred ďakujem, hlavne pani Laure. UŽ ĎALEJ NECHCEM ŽIŤ V TME. BOJÍM SA JEJ.

PS: 

Na adresu tých, čo tvrdia, že táto stránka a pani Laura je satanizmus, okultizmus a špiritizmus. NEMÁTE PRAVDU. Prešiel som obrovské množstvo internetových stránok s náboženskou alebo inou duchovnou tematikou, nenašiel som jednu jedinú stránku, ktorá by s takou vehementnosťou, silou a odvahou ospevovala Pána Boha, chválila Jeho meno a vyzývala ľudí k láske k Bohu. Nie je na tom nič zlé, ak niekto neuctieva Krista, Máriu a svätých. Tých si môžeme akurát tak vážiť, ďakovať Bohu za to, že takých dobrých ľudí s určitým poslaním poslal na zem, čo aj táto stránka robí. Stačí keď chválime jediného Boha, ktorý je za všetkým a nad všetkým. Bolo by iné, keby táto stránka tvrdila opak. Vtedy by to bol satanizmus a ostatné. Práve na tejto stránke pani Laura vyzýva ľudí na boj proti satanovi, čiernej mágii, okultizmu a špiritizmu. Stačí si len prečítať príbehy, ktoré tu sama píše, ako ju navštívili čierni mágovia a ako ich odhalila a zotrela!

Peter B. reaguje:

Bravó, výborne, tlieskam !!!

Na toto čo tu píšeš sa iné ani nedá. Som nadšený a šťastný že ľudia dokážu i bez návštevy pani Laury pochopiť o čom to všetko je, a snažia sa nájsť svoju cestu! Ty si ju našiel, drž sa jej nevzdávaj sa  a buď silný, Boh takých ľudí miluje a verím že patríš medzi nich. Držím Ti päste a nech Ti Boh žehná na Tvojej ceste. Verím že sa staneš výborným Božím bojovníkom-ak už aj nie si...Treba však hlavne o tejto stránke informovať ľudí známych i neznámych. Treba nahlodávať cirkevníkov ak príde na reč....zahriaknuť ľudí ak sa rúhajú. Je to naša spoločná cesta a spoločný boj, v mene nášho láskavého a jediného Pána Boha!!!

ON NÁM ZA TO STOJÍ, ON SI TO ZASLÚŽI!!!

Elena reaguje:

Roland, je to úžasné čítať tvoje odhodlanie isť cestou lásky k jedinému všemohúcemu Bohu. Drž sa braček a nedaj si vziať nikým a ničím, čo si práve v sebe našiel. Ten dar, ktorý bol tak blízko a zároveň ďaleko. Boh neopúšťa! My ľudia sme otočený k Jeho láske chrbtom! Vždy sa hlás a nikdy nehanbi, že veríš, miluješ Jediného všemocného Boha. 

Tá jednoduchá, ale statočná, odvážna, pokorná žena, pani Laura je skutočný posledný Boží prorok DAR OD BOHA pre nás a v jej ťažkom poslaní jej pomáha manžel Vladimír.

Bože Otče ďakujem a prosím, veď nás cestou svetlom Tvojej Božej lásky.

Zuzana reaguje:

Milý Ronald, ako píšeš, aj ja som bola od malička vychovávaná k pevnej katolíckej viere a cirkvi, ale nikdy mi to nebolo celkom po chuti, mala som tisíce otázok, na ktoré som nedostala odpovede, jednoducho kdesi vnútri som cítila, že to, čo mi hovoria, čo musím robiť a čo nesmiem, mi vôbec nesedí. Ale na "nátlak" rodiny a zachovanie dobrých vzťahov som bola poslušnou ovečkou až do dospelosti. Teraz sa už riadim svojim rozumom, aj keď je to občas naozaj ťažké, vysvetľovať toto všetko ľuďom, ktorí ťa nakoniec aj tak považujú za sektára. Ale vďaka Bohu a pani Laure, na tejto stránke som našla tisíc odpovedí, ktorými sa dá oponovať. Je to boj a beh na dlhú trať, no my sa nevzdáme a vydržíme. Myslím, že môžem za všetkých stálych čitateľov tejto stránky povedať, že nás posúva nie len po desiatkach, ale po tisíckach krokov na tej tisícmíľovej ceste, a Teba posunie tiež, sám uvidíš :)

Lucia reaguje:

Jéj Ronald, veľmi som šťastná braček náš a gratulujem ti, si na správnej ceste. Ani nevieš koľko ľudí ma na mojom facebooku odsúdilo a nazvalo, že zlé sily ma riadia a také blbosti, tak som veľmi šťastná stále, keď niekto zmúdrie a obráti sa proti cirkvi, ale cestou za Pánom Bohom, ktorá je priama k nemu jedinému. Najnovšie mi dnes nedovolili na facebooku zdieľať modlitbu pre chorých na rakovinu, že je nebezpečná. Nemôžem tomu uveriť po pravde. Modlitba k Pánu Bohu je nebezpečná podľa facebooka. Takže bojujme spolu za pravdu naďalej a hlavne modlime sa k najmilovanejšiemu Pánu Bohu doma, to nič nestojí a podporme láskavú pani Lauriku v jej ozaj ťažkom boji každodennom i cez nátlak rodinných príslušníkov, lebo priateľov, ktorí ma kvôli pravde opierajúcej sa o desatoro Božích prikázaní vyhodili z priateľov aj na fb už nepočítam. S láskou Lucia