Štvrtok

30.06.2018 14:43

ŠTVRTOK

Pred začatím celého cvičenia je potrebné pokrižovať svoje telo a poprosiť našeho láskavého Pána Boha o požehnanie liečivých účinkov dnešného cvičenia, aby splnilo svoj cieľ pre naše telo a zároveň sa Pánu Bohu poďakovať za liečivú silu týchto cvikov.

Ako prvý cvik treba začať v tento deň úvodný cvik nabíjajúci organizmus kozmickou energiou a potom k nemu pridať tieto štyri cviky.

 

1. cvik

V ľahu na bruchu položíme prepletené ruky prstami do zátylku hlavy a zdvihneme trup aj celé nohy zo zeme smerom nahor pokiaľ sa dá. Váha tela spočíva na bedrách a podbrušku. Kývame trupom aj nohami súčasne najskôr doľava s nádychom a potom zas doprava s výdychom. Tento pohyb doľava a doprava zopakujeme 7x.

Liečivé účinky:

  • pôsobí priaznivo na ženské orgány

  • odstraňuje lenivú stolicu

  • má dobrý účinok na lymfatický systém v trieslach

 

2. cvik

V stoji čo najširšie rozkročiť nohy, predkloníme trup smerom k zemi, ktorý ale ostane vystretý. Obe ruky voľne visia smerom k zemi. Hlavu mierne zakloníme a pohľad smerujeme pred seba. Nevytáčame hlavu, ale otáčame celým vystretým trupom smerom doľava s nádychom a potom doprava s výdychom. V konečnej ľavej a pravej polohe sekundu až dve zotrvať. Pohyb smerom doľava a doprava urobíme 24x.

Liečivé účinky:

  • podporuje lymfatický systém

  • priaznivo pôsobí na udržiavanie rovnováhy tela – lymfatický systém pri tomto cviku omýva vestibulárny aparát v ušiach a tým zlepšuje jeho funkciu

 

3. cvik

V stoji mierne rozkročnom zakloniť vystretý trup v jednej priamke zo stehnami smerom dozadu, miernym ohnutím v kolenách. Váha tela spočíva na kolenách. Ruky voľne padajú popri bokoch. Hlavu mierne zakloniť. Nedvíhať zo zeme päty. Pri záklone trupu nádych, vydržať 3 sekundy. Potom razantné a rýchle vzpriamenie trupu s výdychom a znovu záklon s 3 – sekundovou výdržou. Cvik treba urobiť 7x po sebe.

Liečivé účinky:

  • zlepšuje krvný obeh v nohách

  • priaznivo pôsobí na kŕčové žily a kornatenie tepien

  • odtok prebytočnej vody z tela, štíhla postava

 

4. cvik

V ľahu na chrbte zdvihneme nohy s trupom do výšky, rukami sa podopierame v bokoch. Krúžime nohami tzv. bicyklovanie dobou asi dvoch minút.

Liečivé účinky:

  • pomáha liečiť krvný obeh v dolných končatinách a všetky dysfunkcie krvnej riečnej cirkulácie v nich.