Lapacho a tinktúra zo sibírskeho ženšena.

10.05.2020 11:00

Preukázanosť ozdravnej liečivej sily Lapacha, v spojitosti s tinktúrou zo Sibírskeho ženšena, do tohoto súčasného zimného obdobia, dostaného až do príchodu prvého jarného mesiaca.

15. 10.2014

Do tohoto prichádzajúceho zimného obdobia bude dobre pre vaše telá piť čaj z Lapacha dobou piatich celých mesiacov v kombinácii so ženšenovou tinktúrou z koreňa sibírskeho ženšeňa učinenou. V liečivej mnohonásobnej koncentrovanej sile oboch liečiv dostávať budete pre svoje schránky telesné nesmierne posilnenú imunitu a zároveň vyzdravenosť od mnohých dlhotrvajúcich chorôb, do ktorých nedostal lekárom predpísaný liek pozitívny ozdravný výsledok. 

Príprava čaju z Lapacha pre dospelých:

Do litra studenej vody dostať bude potrebné 5 veľkých lyžíc Lapacha a nechať variť 5 minút. Do celej noci nechať lúhovať, scediť a počas dňa následne piť. Bolo by dobre do každého dňa vypiť 1liter čaju pre každého jedného jedinca, čo sa bude pre jeho telo niesť ozdravná liečivá kúra.

 

Príprava čaju z Lapacha pre deti:

Do piatich rokov čaj nesmú deti piť a od šiesteho roka života dve deci do dňa. Do dvoch deci vody studenej treba dostať 2lyžičky Lapacha - malé lyžičky a nechať variť 5minút. Do celej noci nechať lúhovať.

 

Príprava tinktúry zo sibírskeho ženšeňa pre dospelých:

Do zaváraninového pohára bude treba vsypať 100gramov sibírskeho ženšeňa, preliať až po vrch domácou slivovicou alebo inou ovocnou pálenkou, poprípade aj v obchode kúpenou obyčajnou 40% vodkou a nechať vylúhovať do prvého požitia aspoň 2týždne, kedy sa z pohára odleje na užívanie tinktúra a zbytok sa viečkom uzavrie a nechá ďalej lúhovať. Do dávkovania pre dospelých jedincov bude potrebné toto Bohom stanovené užívanie:

2x do dňa po dve čajové lyžičky bude potrebné túto tinktúru užívať spolu s Lapachom dobou celých piatich mesiacov.

Zarobte si ženšenovej tinktúry aj viac pohárov. Odhadom asi toľko, aby ste mali na 5 mesiacov užívania. Z každého načatého pohára si treba len po troche odlievať tak, aby sa ženšen stále v pálenke lúhoval. Bylinku ktorú Vám zachytí sitko pri odlievaní si zo sitka klepnite späť do pohára aby sa mohla ďalej lúhovať. S manželom sme si zarobili 10 pohárov a možno ešte budeme potrebovať ďalšie. Uvidíme v polke liečby koľko sa minie a koľko nám ostane. Tinktúru treba skladovať na tmavom a chladnom mieste. Nemusí byť v chladničke.

 

Príprava tinktúry zo sibírskeho ženšeňa pre deti:

Deti od 10 rokov môžu tinktúru užívať 2x do dňa po 20 kvapiek dobou piatich celých mesiacov.

Napĺňanosťou tejto liečivej ozdravnej kúry dostanete svoje schránky telesné do veľkej posily a odstránenie mnohých chorôb, do ktorých nemôžete dostať zastavenie a späť navrátené zdravie. Božie odoslané slovo bolo správnosťou  zapísané Lauriným duševným príjmom. Amen.      

 

Môj doslov k tejto Božej receptúre.

Milí čitatelia. Ja s manželom sme dostali v minulosti takúto liečebnú kúru tiež v zimných mesiacoch a výrazne sme cítili jej priaznivé účinky na svojich telách. Celú zimu sme neboli chorí a telom sme sa cítili silní. To neznamená, že keď budú veľké zimy najmä v mestách kde je veľa obyvateľov a stretávate sa s chorými ľuďmi nedostanete v zimných mesiacoch slabé nachladenie, nádchu ale neochoriete pri napĺňaní tejto liečebnej procedúry ťažkými chrípkami alebo inými viróznymi ochoreniami s vysokými teplotami, ktoré by ste museli vyležať v posteli, nedajbože násobne opakovanými. Upozorňujem Vás neupravujte si dávkovanie. Pán Boh vie prečo Vám naordinoval takéto vysoké dávky. Prajem Vám úspešné napĺňanie tejto liečebnej kúry a pevné zdravie. S láskou Vaša Laura

Pred každým užitím čaju a tinktúry poproste Pána Boha o požehnanie liečivých účinkov pre Vaše telá. Verte tomu milí čitatelia, že keď tak učiníte znásobí sa Božou silou účinok týchto liečiv.

Bylinky na túto kúru si môžete objednať na tejto webovej adrese, ktorú mi môj láskavý Pán Boh odobril. Majú tam skutočne veľmi kvalitné produkty: www.predajbylin.sk

Sibírsky ženšen nájdete v tomto obchode pod týmito názvami:

Eleutherococcus Senticosus

Všehojovec štetinatý

Našla som pre Vás o týchto liečivách informácie na internete, ktoré mi Pán Boh potvrdil že sú pravdivé. Tak som Vám ich skopírovala a spublikovala, aby ste boli v obraze o liečivých účinkoch týchto bylín. Na internete si môžete nájsť toho podstatne viac. Ja som pre Vás vybrala to, čo ma najviac zaujalo.

Nájdené informácie z internetu.

Zloženie a liečivé účinky Lapacha

Lapacho obsahuje široké spektrum látok, ktoré dokážu výrazne posilniť obranyschopnosť organizmu a účinne pomáhajú pri celom spektre ochorení. I tých najvážnejších. Už v roku 1864 E. Paterno izoloval a identifikoval účinnú látku lapachol. Práve táto zložka preukazuje vysokú biologickú aktivitu pri liečbe nádorov.

Liečivý kyslík a krv

Kambium tohto úžasného stromu viaže v sebe mnoho kyslíka, ktorý pomáha liečiť vírusy, baktérie, huby, plesne i prvoky, vyskytujúce sa v organizme človeka a zároveň podporuje aj tvorbu červených krviniek, pretože obsahuje veľa železa. Dobrá krvotvorba a transport kyslíka v organizme je jednou z podmienok nášho zdravia. Lapacho zvyšuje obsah hemoglobínu v krvinkách a aj ich počet, čím zvyšuje kapacitu krvi potrebnú na prenos kyslíka. Kôra Lapacha obsahuje veľa železa, ktoré dokáže tento strom odovzdať ľudskej krvi.

V boji proti rakovine

Lapacho sa používa pri liečbe cukrovky, pretože brzdí príjem glukózy v črevách človeka a zároveň podporuje využitie dlhých reťazcov uhľohydrátov a tukov v organizme, čím sa podieľa aj na redukcii telesnej hmotnosti a strate pocitu hladu. Očisťuje pečeň, odvádza z tela jedy a toxické látky, posiľňuje organizmus, brzdí rast nádorov a pôsobí proti leukémii, pretože výrazne podporuje tvorbu červených krviniek v kostnej dreni a považuje sa za stimulátora krvi.

Silný antioxidant

Lapacho je veľmi silným antioxidantom a zabraňuje tvorbe a výskytu voľných radikálov. Mierni bolesti hlavy, nervozitu. Nezanedbateľný je aj jeho vplyv na kožné problémy. Lieči rôzne zápaly, ekzémy, psoriázu, rany i hnisavé lôžka. Pôsobí protizápalovo a pomáha regenerácii ciev i liečbe kŕčových žíl. Vedľajšie účinky neboli dodnes preukázané.

Pomôže pri prechladnutí, bronchitíde i kožných problémoch. Posilní imunitu, zníži hladinu cukru v krvi a bude sa vám po ňom ľahšie zaspávať. Inkovia o jeho sile vedeli, Európa ju začína objavovať až teraz – v 21. storočí. Na starý kontinent sa však dostal omnoho skôr. Vedeli sme o ňom už za čias Vikingov. Jeho blahodarné účinky ospevovali nielen mnísi ale aj ruský cár, ktorý sa vďaka čaju údajne dožil úctyhodných 130 rokov.

Lapacho však nie je len ďalší zo zaručených rád babky bylinkárky ako bojovať proti chorobám západného sveta. Nenadarmo sa o červenohnedej kôre stromu hovorí ako o najliečivejšej rastline na svete. Pomáha odstrániť z tela toxíny, má protiplesňové a anitibakteriálne účinky. Je známa svojou schopnosťou harmonizovať látkovú výmenu, čo už roky oceňujú najmä ľudia po chemoterapii. Vedci dokonca dokázali, že pitie tohto čaju ultmuje rast nádorov. Úžitok z čaju majú aj cukrovkári – lapacho totiž zabraňuje vstrebávaniu glukózy v črevách. Na tento čaj by ste však nemali zabudnúť ani pri diétach – redukuje hmotnosť a tlmí pocit neustáleho hladu. Telu dodáva energiu, železo a bohatú zmes stopových prvkov. S lapachom môžete dokonca úspešne bojovať aj proti migrénam. Hoci stromov lapacho rastie na celom svete niekoľko, liečivé účinky má len Tabebuia impetiginosa (Lapacho ružové). Tento strom rastie iba v hustých amazonských pralesoch Brazílie, v horských oblastiach Argentíny, Paraguaja a Bolívie a dožíva sa až neuveriteľných 700 rokov. V Európe by ste tento strom nevypestovali – okrem tropického podnebia si „potrpí“ aj na čisté ovzdušie bez ozónových dier. Prívlastok ružové dostal kvôli charakteristicky zafarbeným lievikovitým kvetom a červenej kôre stromu. 

Čaj Lapacho sa využíva na liečbu:

  • astmy a rôznych alergií,
  • zápalových stavov,
  • nádorových, kožných, diabetologických a gynekologických ochorení,
  • chorôb pečene, žalúdka a nervovej sústavy.

Pomáha aj pri rekonvalescencii po prekonaní mononukleózy a boreliózy. Podporuje tvorbu erytrocytov (červených krviniek). Pozitívne ovplyvňuje stratu pocitu hladu, a tým pádom je vhodný aj pri chudnutí.

 

Sibiřský ženšen - eleuterokok

Sibiřský ženšen je též znám pod názvem eleuterokok. Je používán po staletí v Rusku a Číně. Je ceněn pro schopnost obnovovat energii, povzbuzovat celkově zdraví, zlepšovat paměť a pomáhat při přizpůsobování se stresu. Sibiřský ženšen je považován za adaptogen, což znamená, že pomáhá organismu vyrovnat se se stresujícími podmínkami a obnovit tělesnou rovnováhu. Např. dokáže zvyšovat krevní tlak u lidí, co ho mají příliš nízký a naopak snižovat u těch, co ho mají vysoký.

Účinné látky - eleuterosidy - dokáží zvyšovat životní energii a podporovat imunitní systém.

Sibiřský ženšen pomáhá organismu vyrovnat se se stresujícími vlivy jako je horko, zima, fyzická zátěž, viry, bakterie, chemické látky, extrémní pracovní podmínky, hluk či znečištěné životní prostředí. Posiluje tělesné systémy a chrání je před onemocněním.
Výzkumy, které byly se ženšenem prováděny:


Imunitní systém:
4-týdenní studie se zdravými lidmi, kteří užívali sibiřský ženšen, prokázala zlepšení mnoha měřených hodnot, které odráží fungování imunitního systému. Užívání potravinových doplňků obsahujících sibiřský ženšen společně s dalšími bylinami, prokázalo pozitivní vliv na chřipku a nachlazení. Laboratorní studie též poukázaly na pozitivní vliv ženšenu na imunitní systém.
Mentální výkonnost
3-měsíční studie mezi dobrovolníky prokázala, že došlo k výraznému zvýšení koncentrace a paměti oproti skupině užívající placebo.
Fyzická výkonnost
Sibiřský ženšen zvyšuje svalovou sílu a fyzickou energii. Další studie prokázaly jeho vliv na snížení únavy.
Mužská plodnost
Sibiřský ženšen má dlouhou historii lidového používání při neplodnosti. Studie na zvířatech prokázaly, že eleuterokok zvyšuje reprodukční kapacitu.
Zlepšování kvality života ve starším věku
Studie prokázala, že 4-týdenní terapie sibiřským ženšenem zvýšila u starších občanů mentální funkce a sociální zdraví. Po vysazení ženšenu se jejich stav opět zhoršil.
Herpetická infekce
6-měsíční studie 93 pacientů s nákazou virem herpes simplex 2 (způsobuje opary na genitálu) prokázala, že sibiřský ženšen snižuje frekvenci, závažnost a trvání výskytu herpetické léze

 

SIBÍRSKY ŽENŠEŇ.

Eleuterokok je v podstate stimulátorom organizmu, pôsobí predovšetkým ako rastlinné tonikum, adaptogén a harmonizátor. Ako adaptogén nešpecificky zvyšuje obranyschopnosť organizmu proti záťaži - stresu (fyzickému, psychickému, chemickému ai), schopnosť vyrovnať sa ľahšie sa škodlivinami alebo nepriaznivými podmienkami prostredia.

 

Preukázateľne zlepšuje výkonnosť, odolnosť, psychický stav a zvyšuje schopnosť organizmu odolať úpalu, dlhšiemu chladu, vplyvu chemických látok. Používa sa ako povzbudzujúci prostriedok pri veľkej námahe, duševnom a fyzickom vypätí. Eleuterokok zlepšuje ostrosť zraku, potlačuje stresy, utlmuje depresie, užíva sa pri artérioskleróze, upravuje krvný tlak a tep.

 

Eleuterokok moduluje imunitný systém, čo sa využíva pri chrípke. Znižuje aj odbúrava krvný cholesterol a spomaľuje sklerotickosť ciev. Používa sa pri rôznych psychických poruchách. Užíva sa nielen pre zvýšenie kondície a výkonnosti zdravých ľudí, ale aj ako podporný prostriedok pre zvýšenie odolnosti chorých trpiacich chudokrvnosťou , depresiami , tuberkulózou , chronickými chorobami srdca a ciev, pri infekčných chorobách, po operáciách, pri chorobách staroby, a tým aj na predĺženie ľudského života.

 

Eleuterokok stimuluje duševnú a fyzickú silu a zmierňuje nedostatky vyvolané nedostatkom ženského pohlavného hormónu, teda najmä u starších žien, ale napr aj u tzv mužskej menopauzy - andropauza . Sibírsky ženšen znižuje toxicitu celej rady liekov a zvyšuje odolnosť organizmu pri protirakovinových liečebných postupoch.