KVASENÉ UHORKY.

26.05.2020 11:21

KVASENÉ UHORKY.

28.08.2014

Milí čitatelia, chcem sa s Vami podeliť o recept na kvasené uhorky, tzv. KVAŠÁKY. Náš láskavý Pán Boh pridal aj túto informáciu ako tieto kvašáky robia dobre ľudskému telu. Uhorka ako taká sama o sebe, má očistné účinky na ľudský organizmus. Keď je kvasená, má navyše v sebe probiotické mikrobiálne kultúry kvasením vytvorené. Takéto kvasené uhorky v ľudskom tele likvidujú všetky pliesne. Ženy, ktoré majú mykózu v ženských orgánoch, tak požitie  jedného pohára kvasených uhoriek, urobí v ich ženskom ústrojenstve poriadok. Tento Vami pripravený produkt má silnejšie účinky ako jablčný ocot na detoxikáciu tela. Jedy z tela budú vyplavované von a to z každého jedného, ak dokážete zjesť veľký pohár týchto kvasených uhoriek, nemyslím tým za jeden deň. Ale aj za celý týždeň. Bolo mi našim láskavým Bohom povedané: keď človek zje v letnom období postupne behom viacerých dní jeden veľký štvorlitrový sklenený zavárací pohár týchto kvasených uhoriek, vyženie si z tela všetky pliesne ktoré v sebe uložené má. Tu Vám predkladám Boží recept tak, ako ich robí môj milovaný manžel, ktorý sa o mňa vzorne stará. Naplníme štvorlitrový pohár dobre umytými uhorkami, veľkosti od 8 do 15 centimetrov, môžu byť aj väčšie, len aby sa vmestili do pohára. Pred tým ich treba vidličkou alebo nejakým ostrým predmetom poprepichovať, aby sa do nich dostal nálev. Na dno pohára ešte pred tým dáme koreniny približne také, aké dávate keď zavárate uhorky. Za lyžičku celého čierneho korenia, nové korenie, kôpor, horčičné semeno, podľa chuti môžu byť aj 3 až 4 strúčiky cesnaku. Jediné, čo sa nesmie dať je bobkový list. Brzdil by kvasný proces. Zalejeme prevarenou vychladnutou a osolenou vodou. Na jeden pohár veľká kopitá jedna polievková lyžica soli. Na vrch položíme do nálevu na uhorky pol krajíček chleba. Neplňte pohár až po okraj, počas kvasenia stúpa hladina nálevu a potom spopod víčka vyteká von. Zakryjete umelohmotným víčkom. Odporúčam pod víčko vložiť nejaký predmet, aby stláčal uhorky pod hladinu nálevu, snažia sa plávať na vrchu a vytŕčať. Ja používam umytý a prevarený kameň. To čo je na vzduchu Vám veľmi zmekne a nechutí. Treba umiestniť do tmy a tepla. Kvašáky by mali byť za 3 až 5 dní. Čím viac tepla, tým skôr sú. Kedy sú hotové spoznáte a vidíte tak, že nálev je zakalený do biela, treba otvoriť a ochutnať. Podľa chuti spoznáte. Ak sú dostatočne kyslé a nakvasené, treba ich scediť a samotné bez nálevu v uzavretej nádobe držať v chladničke. Takto v chlade a bez šťavy vydržia týždeň aj viac. Šťavu z nich nevylievajte. Treba ju precediť s korením a tiež nechať v uzatvorenej fľaši v chladničke. Popri konzumácii kvašákov treba z nej každý deň vypiť za pohár. Je tak isto zdravá ako samotné kvašáky. Prajem dobrú chuť a na zdravie!

Tento uhorkový produkt tvoje celé telo aj hrubé črevo očistí od nánosov toxínov v ňom. Imunitný systém v jeho práci týmto pokrmom odľahčíš a povie si moje telo mi začalo pomáhať v práci mojej funkcie a začína mi odľahčovať. Bude sa tvoje telo cítiť oslobodené, prirodzenou obrannou schopnosťou tela bojovať proti skrytým nepriateľom. S láskou Vaša Laura