Kňaz obvinený zo zneužívania 11. ročnej školáčky.

02.04.2015 12:55

Kňaz obvinený zo zneužívania školáčky: Veriaci sa ho zastávajú. Stojíme za vami, pán farár a veríme vám! Takto znejú reakcie veriacich z obce Nevidzany na odsúdenie ich bývalého kňaza za zneužívanie iba 11-ročnej školáčky Kristíny.

 

Pavol | 02.04.2015

TENTO ČLÁNOK SOM SKOPÍROVAL Z ČASOPISU PLUSKA.  

Ľudia mu napriek verdiktu, ktorý kňaza Pavla (49) uznal za vinného, želajú len to najlepšie. Jeho nadriadení čakajú na právoplatnosť rozsudku. A zodpovedať sa bude aj na cirkevnom súde.

Dedinu Nevidzany sme navštívili deň po rozhodnutí súdu v Nitre. Senát udelil farárovi trojročný podmienečný trest, zakázal mu pastoračnú a pedagogickú činnosť a nariadil mu ambulantné sexuologické liečenie. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Plynie 15-dňová lehota na jeho potvrdenie, ak sa nikto neodvolá.

Väčšina Slovenska je však prekvapená, že za zvrhlé správanie kňaz dostal iba podmienku. V dedine, kde sa nechutnosti podľa súdu odohrávali, však ľudia stoja za svojím bývalým duchovným. „Pána farára je škoda. Ja mu verím,“ vraví dôchodkyňa. „Ja som si nevšimol, že by také niečo robil,“ hovorí starší muž označujúci sa za kňazovho priateľa.

Podľa ďalšej dôchodkyne trestný čin matka dievčaťa nikdy nemala ohlásiť! „Povedala som jej, že to nemala takto riešiť, teraz to rozoberá celá krajina. Aj keď ju pohladkal alebo čo... Veď ju nezjedol,“ šokujúco sa vyjadrila staršia žena.

Čítajte viac

Za sexuálne obťažovanie 3 roky a liečenie! Kňaz Pavol pozná svoj trest

Matka Kristíny (14), ktorá sa ako jedenásťročná stala obeťou farárových chúťok, aj pred súdom rozpovedala o ich trpkom osude. „Ľudia na dcéru pokrikujú, hádžu špinu na ňu. Úplne nás odvrhli,“ posťažovala sa.

Za rodinou dievčaťa stojí aj nitriansky biskup Viliam Judák. „Osud dievčatka nám leží na srdci a biskup sa už v minulosti vyjadril, že sa s jej rodinou chce stretnúť,“ povedal hovorca Nitrianskej diecézy Miroslav Lyko. Čo čaká kňaza, hovorca odmietol komentovať. „Počkáme si na právoplatné rozhodnutie,“ dodal Lyko.

Farár ani jeho advokát sa na súde k rozsudku nevyjadrili. Ponechali si čas na rozmyslenie, rovnako ako aj prokurátor.

Rozhodne vatikánska kongregácia

Na prípad, ktorý otriasol našou krajinou, sme sa pýtali aj Konferencie biskupov Slovenska. „Podozrenie zo zneužívania maloletých sa v cirkvi pokladá za mimoriadne závažnú skutočnosť. O udelení cirkevných trestov po preukázaní viny rozhoduje vatikánska Kongregácia pre náuku viery, nie miestny biskup ani Konferencia biskupov Slovenska,“ uviedol hovorca Martin Kramara.

Kňaza Pavla po obvinení biskup v minulom roku odvolal zo služby. Ten sa odobral na neplatené voľno do kláštora v Ivanke pri Nitre. Či si tam aj naďalej spytuje svedomie, nám v utorok nepotvrdili, ale ani nevyvrátili.

 

MOJA REAKCIA AKO NÁVŠTEVNÍKA TEJTO STRÁNKY K TOMUTO ČLÁNKU A UDALOSTI:

Najradšej by som napísal reakciu na tento článok v Pluske publikovaný „bez komentára“. A to preto, lebo sa mi rozum zastavuje nad sprostosťou a debilitou Slovákov tak, že nenachádzam slov a preto bez komentára. Ale keď som to rozdýchal, doslova ma núti k tomuto článku v časopise uvedenom povedať, že ľudia na Slovensku sú nekonečne hlúpi, zadubení a imbecilní. Ako môžu zastávať kňaza zvrhlíka, keď už aj súd vyniesol svoj ortieľ nad zvrhlým farárom, že je vinný. Ľudia v Nevidzanoch musia byť načisto zmyslov zbavení a šialení. Mne to pripadá, že tam pobehuje tlupa bláznov, ktorých treba len pochytať a zavrieť do blázninca. Veď ako môže niekto obhajovať takéhoto odporného pedofíla a pritom jedným dychom aj tvrdiť, že je veriaci v Boha. Veď to je do očí bijúca a do neba volajúca nespravodlivosť, keď obviňujú obeť a jej rodičov a obhajujú tohoto nechutného sviniarskeho kňaza. Pane Bože, ako sa môžeš na toto pozerať???!!! Verím, že sa ani pozerať nedokážeš a zakrývaš si rukou oči. Lebo na takéto svinstvo sa pozerať nedá. Ľudia v Nevidzanoch, čo ste načisto zošaleli? To by ste boli radšej, aby bol farárko očistený a páchal svoje svinstvá naďalej? Bez potrestania? A vy pritom každú nedeľu by ste pozerali pri kázni s pokorou a úctou do jeho odporných, falošných a uklamaných očí? Že sa nehanbíte! Všetci tí, čo obhajujete farára ste zapredali svoje duše diablovi! Obhajujete zlo a pravdu bičujete! Do toho vášho kostola chodíte celkom zbytočne, lebo obhajujete peklo v ktorom ale aj skončíte!

 

Komentáre:

  • Zuzana

    Keď som to počúvala v správach, tak som sa ironicky smiala. Však farárkovia majú chúťky len na malých chlapcov, čo sa im zvýšil apetít a už im chlapci nestačia?????  A keď som počula tie komentáre ako si zastávajú toho farára, tak mi bolo na grc. Ľudia už sa preberte a otvorte oči. Ja som pracovala v hoteli a videla som ako si farári užívajú a trávia noci v hoteli s kadekým. A že vraj celibát!!!! Smiešne. Šak ste takí zmanipulovaní cirkvou, že neveríte vlastným deťom, keď si vylejú poníženú, zneužitú dušu pred vami. A oni trpia celý život ako ANONYM, ktorý sa tu mohol vyžalovať v rubrike  VAŠE PRÍBEHY. No hnus, len pri tej predstave, že by sa niečo také malo stať mojim deťom mi je zle. Vlastnoručne by som mu ten jeho ÚD vytrhla a potom by mohol ďalej žiť svojim ospevovaným celibátom.

  • Pavol

    Zuzana plne s Tebou súhlasím a hlavne s koncom tvojho príspevku. Ja by som mu ho po vytrhnutí ešte napchal do jeho odporných a falošných úst. Lebo nič iné nerobia, len klamú celé ľudstvo. Krásne reči padajú z ich úst a pritom tajne robia prasačiny. Vodu kážu a víno pijú. Celá katolícka cirkev je podvod na ľuďoch. Ja osobne viem o viacerých prípadoch týchto kňazských svinstiev. Takže mňa oni neoblbnú svojou falošnou rečou a pekným úsmevom. Akurát sa veľmi čudujem ľudskej hlúposti, že katolíckej cirkvi ešte veria a dobrovoľne ako tupé ovce kráčajú do kostolov. Ja v Boha verím a vždy veriť budem! Ale cirkev nemá s Bohom nič spoločné. To čo píše pani Laura na tejto stránke JE VŠETKO PRAVDA!!! Vidím to osobne okolo seba v svojom živote. Len sa čudujem, že to nevidia ostatní ľudia. Lebo každý človek, ktorý neni totálny imbecil a má len trochu zdravého rozumu, to musí vidieť tak isto ako ja. Proste nechápem debilitu ľudí, ktorí ešte veria cirkvi. Všetci na celom svete vedia, čo narobila katolícka cirkev či už v jej histórii alebo aj teraz, čo všetko vychádza na povrch v jej zvrhlosti. Skutočne nechápem tých idiotov, ktorí si dávajú klapky okolo očí, tupo a bez rozumu ich podporujú a v kostoloch sa nimi nechajú oblbovať naďalej. Mali by sa sami za seba hanbiť, ale oni ani na toto nemajú rozum, aby sa hanbili. Sú to totálni hlupáci. Navyše ešte s radosťou a pýchou pred ostatnými v dedine im ponúkajú svoje vlastné deti do ich služieb a tým pádom vlastne na ich sexuálne radovánky. A potom sa dočítame o takýchto prípadoch, ale za to si môžu títo tupí katolíci sami svojou vlastnou sprostosťou. A detských obetí stále pribúda a pribúda a katolícka cirkev si tu naďalej šafári ako chce, užíva si, reštituuje majetky a bohatne. Ale nikto na celom svete proti tomu nič nerobí a oni sa tešia ľudskej hlúposti, ako dobehli celý svet a majú sa dobre.

  • Peter B.

    Všetko čo ste napísali ako reakcie na článok, s tým súhlasím. My všetci čo sme dostali od nášho láskavého Boha šancu spoznať pravdu a prijali sme ju, mali by sme o to viac ľuďom otvárať oči. Toto všetko je len a len dôsledok hnusu ktorý sa v cirkvi deje... čím viac ľuďom otvoríme oči, alebo aspoň čiastočne im naštrbíme ich dôveru v cirkev, tým viac oddialime niečo čo by sme nechceli aby sa uskutočnilo!!!

  • Lucia

    Objem výdavkov na financovanie cirkvi z rozpočtu SR za rok 2011: 37 211 961 EUR, t.j. 37 miliónov EUR.

  •  Zuzana

    Nenažranci a stále majú málo a za všetko pýtajú peniaze. Nemali by drahí veriaci v cirkev robiť všetko len z lásky veriacim ????? Otvorte už ľudia oči, že je to len mafia bažiaca po moci a blahu.

  • Peter

    Svine nenažrané na druhúúú! a oni si dovolia povedať, veď pomôžte chudobným tí, čo na to máte, lebo my cirkev sme chudobná inštitúcia, hlavne že kostoly sa stále rekonštruujú a vrážajú sa tam obrovské sumy, celé zle!

  • Zdeno+

    Treba povedať aj toto: Ak mladý muž nastúpi na štúdium teologickej fakulty katolíckej cirkvi, tak má 18 - 19 rokov a takmer vždy je to na základe naliehania rodičov alebo starých rodičov. Mladí muži vedia, že v tomto povolaní ich čaká celoživotný celibát, avšak netušia, že zápas s testosterónom vôbec nie je jednoduchý. Žiadne odriekavanie a modlitby nepomôžu. Organizmus každého zdravého muža je bičovaný do "ruje". 

    Na celibát sa treba vážne pripraviť: vyhýbať sa erotickým provokáciám, do vyčerpania športovať, napätie riešiť masturbáciou, užívať lieky na potlačenie sexuálneho pudu, a nakoniec vždy je možnosť vystúpiť z tohto povolania, oženiť sa a mať deti.

    Je opovrhnutia hodné, ak katolícky kňaz súloží s vydatými ženami, má s nimi deti, zvádza rehoľnú sestru a vrcholom hnusu je sexuálne zneužívať naivné deti, ktoré sú vychovávané k úcte k pánovi farárovi.

    Postaviť sa proti farárovi na dedine sa považuje za prejav hrubej arogancie (preto aj tie príspevky v prospech farára) a dedinou nebude opovrhovaný farár ale rodina zneužitého dieťaťa. Túto rodinu bude ohovárať celá dedina, ak nie aj susedné, a môže aj čeliť rôznym útokom, lebo dedinčania si svojho pána farárka jednoducho nedajú.

     

    Myslieť si, že z hriechov sa stačí vyspovedať, kúpiť si odpustky (ešte stále v 21.storočí !) a prijať pokánie modlitbami a duša je opäť vyčistená, je naozaj infantilná predstava. Všetci by sme mali myslieť na to, že so všetkými skutkami počas nášho života pôjdeme na druhý svet.

  • Lucia 

    Pokiaľ viem napríklad Dalajláma nemá žienku, taký príklad len a je duchovne čistý. Takže tí kňazi sú obyčajné zvieratá. Vlastne zvieratá mám rada a riadia sa inštinktami. No kňazi sa riadia svojou vôľou na úkor malých detí, ktorým berú slobodnú vôľu, zarábajú na tom peniaze a majú o seba postarané. A to nie je jeden, dvaja. A vidno necharakter v tých dedinčanoch, že podporia starého úchyláka ako svätého, lebo radšej sa budú klamať, že tým že mu zaplatia sú svätí tiež, že ho nazvú otcom a to ich robí šťastnými a tešia sa do neba. Je to do neba volajúce. A pán Boh nám to všetkým odkrýva. Faloš nás ľudí... a podobne, je to smutné.