Hnal som sa za vidinou peňazí, majetkov a vzdušných zámkov.

23.04.2022 13:49

 Hnal som sa za vidinou peňazí, majetkov a vzdušných zámkov.

Martin | 23.04.2022

Príjemný dobrý večer pani Laura,

prepáčte že Vás vyrušujem takto neskoro večer, no konečne som nabral odvahu napísať Vám. Je to veľmi dlhá doba od kedy sme naposledy spolu komunikovali a som veľmi rád že som sa odhodlal a nabral odvahu napísať Vám (i keď som k tomu potreboval trošku trknúť. Toľko sa toho odvtedy udialo, že neviem kde by som začal.

Začnem teda asi úprimne od srdca tak ako to vnímam a cítim.

Od kedy sme spolu naposledy telefonovali som si vďaka Vám a slovám pána Boha naozaj veľa vecí uvedomil a začal si všímať a vnímať aj to čo som dovtedy nevnímal, alebo teda bral asi ako samozrejmosť. Nebudem Vám klamať, trvalo mi to naozaj dlho kým som to všetko vnútorne spracoval a začal cítiť aspoň z časti tak, ako by som mal. Dlho mi trvalo začať rozlišovať čo je, a naopak čo nie je v živote dôležité. Kto je, a kto nie je v živote dôležitý. Za toto všetko Vám, pánovi Vladovi a najmä pánu Bohu patrí obrovská a úprimná vďaka.

Dostal som obrovský dar. Nie obrovský, TEN NAJVÄČŠÍ dar aký človek môže dostať. Úprimnú a vytúženú lásku, zdravie, rodinu a to najdôležitejšie, Požehnanie od pána Boha. A ja zaslepený hlupák som si to nevážil a ani by som si to nebol uvedomil, keby ste ma spolu s pánom Bohom vtedy nezachránili. Preto Vám a pánovi Vladovi nie len za toto, ale naozaj za všetko čo ste pre mňa počas celých tých rokov vždy ochotne a s láskou urobili patrí nekonečná vďaka. Pán Boh Vám žehnaj.

Mal som mnohokrát nutkanie a potrebu Vám napísať, ale bál som sa. Vždy som si to vnútorne nejak odložil a odôvodnil nejakou hlúpou výhovorkou. Aj som Vám napísal list, len keď som nedostal informáciu že Vám prišiel, ešte viac ma to zneistilo a aj keď som Chlap roztriaslo ma to. Priznám sa, že občas som aj nakukol na stránku, hoci som nevedel či môžem, či som hoden. Veľmi mi to pomáhalo občas si prečítať Božie odkazy. Hľadal som odpovede na moje vnútorné otázky a vďaka Božej stránke som ich postupne nachádzal. Pomáhalo mi to uvedomovať si okrem mnohých iných vecí aj moje schybenia a hriechy ktoré som napáchal. A až vtedy som pochopil aké je dôležité aspoň občas napísať úprimné poďakovanie Vám, Vášmu mužovi a pánu Bohu. Dovtedy som písanie príspevkov na stránku "flákal", ani mi to nenapadlo akú silu to môže dodávať iným ľuďom, ktorý to v ten moment potrebujú. Odpusťte mi prosím, bol som hlupák a je mi to naozaj úprimne ľúto, že som sa takto správal a mnoho podstatných vecí bral na ľahkú váhu.

Aj keď mi to je to veľmi ľúto, pravdou je že som mal a stále mám veľa chýb a prepadávajú ma zlé myšlienky. Aj preto som sa bál ozvať, hoci som naozaj chcel a aj som to potreboval :(.

Viete, počas toho dlhého obdobia ktoré uplynulo mi pán Boh odkryl veľa vecí a ja som si uvedomil aké mám ja mnohokrát hriešna duša šťastie. Veď keby nebolo Vás pani Laura, Vášho muža pána Vlada a nášho láskavého a najmä milostivého pána Boha, ktorý mi podal pomocnú ruku, tak ja by som tu už nebol. Podali ste mi pomocnú ruku, zachránili mi život a aj moju dušu, za čo Vám úprimne z hĺbky svojho srdca a duše ďakujem.

Som otec, vďaka tebe Otče Bože máme krásneho zdravého synčeka. Také kvítko, ja doma tvrdím že po mame (i keď asi si myslím že má aj niečo po mne) :D. Keď som sa párkrát zamýšľal nad tým, že čo všetko obnáša mať deti, starať sa o ne a popri tom stíhať aj všetko ostatné, som Vám pani Laura, pán Vlado aj tebe Otče Bože ďakoval a úprimne ďakujem že ste mi ukázali správnu cestu a správny smer a nezavrhli ma aj keď som chvíľami mal pochybnosti.

Keď si len predstavím, že by som mal deti s ktoroukoľvek predošlou ženou v mojom živote, tak sa mi všetky chlpy na tele ježia. Pravdou je že vtedy keď ste ma upozorňovali, ja som bol taký somár, ja som to v ten moment absolútne nechápal. Nevedel som to spracovať, lebo navonok, na oko z tej druhej strany všetko vyzeralo "tip top". Opak bol pravdou. Nikdy nezabudnem na Vaše slová .. "keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú"...

To isté platí aj s ľuďmi v mojom živote. Upozornili ste ma na človeka, za ktorého by som bol dal ruku do ohňa. Tiež som to dlho nechápal, nevedel spracovať a pýtal som sa prečo má také nenávistné cítenia voči mne? Veď som mu nikdy nič zlé neurobil, práve naopak, vždy keď som mohol som mu pomohol. Chvíľami som sa ocitol znova na pochybnostiach, či je to naozaj tak? Veruže bolo. Odkedy ste ma upozornili a ja som s Božou pomocou ukončil kamarátstvo sa to všetko začalo ukazovať a kryštalizovať. Znova ste to so mnou nevzdali a dali mi spolu s pánom Bohom ďalšiu šancu.

Alebo keď som bol zaslepený mámonom. Hnal som sa za vidinou peňazí, majetkov a vzdušných zámkov a to čo bolo, je a aj vždy bude najdôležitejšie mi unikalo. Jasné že som si to neuvedomoval. Keď ste ma upozornili a pán Boh napomenul, som nad tým všetkým začal rozmýšľať. Trvalo mi naozaj dlho kým som si to všetko uvedomil a spracoval. Pýtal som sa sám seba a aj pána Boha, či je to naozaj také zlé že chcem dopriať svojej rodine a postarať sa o nich? Nechápal som to. Prečo? Lebo som bol zasle...

 

Komentáre:

  1. Margita | 01.05.2022
    Ďakujem z celého srdca že vďaka Pánu Bohu pani Laure a pánu Vladovi si môj syn uvedomil správny zmysel života, čo znamená pravá a úprimná láska, šťastná rodina, akí môžu byť kamaráti neprajní. Toto všetko vidí len náš Jediný Pán BOH i keď my hriešni mnohokrát to spochybňujeme.
    Som šťastná Pane Bože že si mu dal silu toto si uvedomiť napísať a tým si pohladil moju dušu.
    Pane Bože veľmi Ťa prosím požehnaj aj môjmu druhému synovi a vlej mu mnoho Tvojej Božej lásky do jeho srdca a duše, ukáž mu prosím správnu cestu životom, ochráň ho prosím od všetkých zlých síl, Odovzdávam toto moje trápenie s ním do Tvojej Božej náruče.Lebo len Ty Jediný Stvoriteľ náš Pán BOH to môžeš zmeniť a vyliečiť.
    Ďakujem Ti Pane Bože za silu, že to všetko zvládam. ďakujem Ti že si mi zachránil život,ďakujem Ti zdravého vnúčika, ďakujem Ti Pane Bože, že mňa a moju rodinu ochraňuješ aa požehnávaš.
    Požehnaj prosím Pane Bože pani Laure a jej Vladovi na zdraví, sile a spokojnosti bez nich by sme boli stratení nevedeli nič. Veľká vďaka pani Laura.
    Pane Bože ďakujem Ti za všetko, čo si mi požehnal, pomôž mi prosím zvládnúť to.
    S láskou a vďakou Margita

  2. Erika | 01.05.2022
    Málo kto ,si prizná to čo ste si priznal Vy pán Martin.Krásne napísané.Ako Vy tak aj ja a moja rodina naozaj máme to veľké šťastie ,lásku Pána Boha.Vážme si ju a pestujme ,lebo keď prídeme o Pána Boha tak budeme stratení.Ja verím ,že je veľmi veľa príbehov ktoré si vypočuli odkazy priamo od Pána Boha ,ale nepriznali si pravdu.Vážme si pani Lauru za to že ju tu máme.Lebo aj napriek svojemu trápeniu ,vždy pomôže podať radu,liečbu .VŽDY.Pozdravujem Vás pani Laura aj vášho manžela Vladimíra.Prajem Vám veľa ,veľa síl.Mám Vás rada.Erika