Božie skúšky.

21.04.2020 20:38

Božie skúšky.

Ľubo | 11.12.2015
Je veľmi ťažké zotrvať v silnej viere k Bohu počas celého života, ale kto zotrvá ten vyhráva. Čím viac sa človek k Bohu primkýna, tým viac ho satan pokúša a preto si aj Pán Boh jemu blízke duše skúša či v skúškach obstoja. Občas príde ťažšia úloha a je dosť pravdepodobné, že človek zapochybuje a zlyhá. Nikto si nemôže byť stopercentne istý, že v svojom živote Boha nikdy nesklame. Ja som si tiež nahováral, že som vo viere silný a že všetky Božie rady a skúšky splním bez väčších problémov. Ale predsa som časom sklamal, lebo prišla úloha, ktorá ma zaskočila a ja som ju nedokázal stopercentne naplniť. Samozrejme že som prepadol, sklamal som a nenaplnil Boží odkaz. Po takejto životnej prehre sa cítim veľmi nešťastný, utrápený a veľmi ma to bolí. Božie skúšky sú tiež niekedy boľavé, ťažké, strašné a bohužiaľ preto z nich ľahko prepadáme, ale až keď ich zvládneme pochopíme ich význam pre nás. Teraz v trápení mojej duše zo zlyhania mi ostáva len modlitba k všemohúcemu Bohu za odpustenie. Ale cez to všetko svoju vieru k Bohu budem naďalej pestovať, posilňovať a s pokorou svojej duše prosiť o zmilovanie sa nad mojimi hnusnými schybeniami. Musím sa z vlastných chýb veľmi poučiť, keď som sa nevedel poučiť s chýb druhých, čo je oveľa lepšie.
Keď mi Pán Boh zachraňoval život, veril som mu bez váhania, ale keď mi neskôr chcel zachrániť manželstvo váhal som a nerozumel tomu a to bola veľká chyba. Bože Ty všetko vieš a vidíš a my ľudia sme hlúpy a slepí. Toto je príklad toho, aby ľudia neváhali a nepochybovali o Božích radách, lebo si tým skôr či neskôr len ublížia a pripravia sa o nádherný život žitý v Božej láske.
P.S.: Ďakujem Ti Bože za všetky nádherné modlitby na Tvojej stránke, lebo sú mojou obrovskou oporou a istotou v ťažkých časoch. Ďakujem aj nádhernej žienke Laure za zapísanie všetkých vzácnych informácií ľudstvu prijaté od samotného Pána Boha. Ďakujem aj Vladovi za asistenciu pri nespočetnom detailnom dopĺňaní rád ľuďom v ich problémoch. Amen.