Tak ako sa správame, tak sa nám to aj vráti.

10.05.2020 16:25

Tak ako sa správame, tak sa nám to aj vráti.

Peter | 20.01.2016

Dnes mi docvaklo to, čo sa mi stalo minulý týždeň, a nedá mi nepodeliť sa s Vami o to.
Našiel som mobil v tráve, pršalo, viete si predstaviť v akom stave asi bol. Po osušení som ho musel nabiť, pretože sa nedal naštartovať.Lacný nebol, dnes už síce bežná vec-dotykáč, ale prvé čo ma napadlo že ho pôjdem odovzdať na políciu. Keby sa to stalo mne, tiež by som bol rád keby mi ho nejaký poctivec vrátil.Všetky kontakty by som mal v háji, fotky...atď... Zvolil som teda inú cestu, pretože si myslím že polícia má určite dôležitejšie na práci ako robiť "straty a nálezy".
Vrazil som tam svoju SIM-kartu a našiel som tam SMS od mami majiteľky mobilu, nebola staršia ako deň....
Skrátim to: dopátral som sa na majiteľku,dohodli sme si miesto stretnutia. Mladá slobodná slečna mi za mobil podávala ako vďaku, balenie čokoládok MERCI. Milujem tie čokoládky, odmietol som ich zo slovami a ďakovaním, nech si ich dá so svojou mamou, alebo s priateľom. Ale že mám na ňu len jednu jedinú prosbu, nech si pozrie webové stránky Pani Laury, že je to nádherná stránka o Bohu...Keďže som nemal pri sebe už ani jednu vizitku, požiadal som ju o papier a pero, kde som jej napísal webovú adresu. Ja i slečna sme si naposledy zamávali, každý zo svojeho auta, a ja s úžasným pocitom poctivca, a hulákania do prázdna na hajzla rohatého: vidíš to ty smrad, ja idem stále Božou cestou, takto sa to robí, a nech ťa aj roztrhá....
Zabudol som na to rýchlo, mám veľa iných starostí...V sobotu som si však na plese kúpil tombolu, a ráno som si viezol domov jednu z 10-tich hlavných cien-nový mobilný telefón!!!
Dnes je utorok, a ja som si spomenul, že to je zrejme Božia vôľa a odmena za to ako som sa zachoval...Mnohí by sa radi obohatili na úkor a nešťastí druhých, toto je však jedna zo skúšok, či skočíme na lep, a ako sa vlastne zachováme.
Ak si dotyčná slečna otvorí túto nádhernú Božiu stránku, v čo tajne dúfam, verím že sa v tomto príbehu nájde.
Otče Bože ďakujem Ti, nikdy sa Ťa nevzdám. Milujem Ťa. Peter.