Pomohla jej modlitba? Do domu im vpálil guľový blesk, vysvetlila si to ako znamenie.

11.05.2020 17:27

Pomohla jej modlitba? Do domu im vpálil guľový blesk, vysvetlila si to ako znamenie.

24.05.2015

Guľový blesk dodnes patrí k neobjasneným prírodným záhadám. Niektorí ho považujú za fyzikálny jav, ďalší mu prisudzujú duchovnú silu a inteligenciu. Isté je, že ak udrie, vyberie si, ako s vami naloží. Klára bola odmala jasnovidná. Časy, v ktorých žila, však neboli ľahké, boli vojnové. Muža jej odviedli na front a ona ostala sama s piatimi deťmi v otlčenom baráku. Núdza sa na ňu škerila z každého kúta. To leto bolo horúce nielen na fronte. Ešte dopoludnia pálilo slnko, no popoludní oblohu zatiahli ťažké, dažďom napité mraky. Prichádzala búrka. Klára sedela so svojimi deťmi okolo stola uprostred miestnosti a napäto očakávala ďalšie zaburácanie hromu. Zotmelo sa. Z kredenca vybrala veľkú bielu sviecu a prilepila ju na tanierik. Chcela ju zapáliť, ale zrazu ustrnula v pohybe.

„Utekajte! Bežte rýchlo preč!“ skríkla a rýchlo vyháňala najmenšie deti von. Rozbehli sa ukryť do kôlne, ale keď videli, že ich matka ostáva v dome, skrčili sa pod orech blízko okna. A potom sa to stalo. Najprv započuli ostré syčanie, vzápätí okolo nich preletela jasná červenožltá žiariaca guľa. S úžasom sledovali, ako bez toho, aby poškodila sklo na okne, vletela rovno do izby. Päť na smrť vystrašených hláv sa prilepilo na oblok. Ich matka sedela za stolom, ruky mala zopnuté v modlitbe a uprene hľadela do plameňa sviečky. Žiarivá guľa ju krúživo obletela a potom prskajúc obletela aj všetky štyri steny miestnosti. Jedným šmahom z nich pozhadzovala obrázky – vzácne fotografie ich rodiny. Naposledy hlasno zasyčala a zmizla, tak náhle, ako náhle sa predtým objavila. Rozprskla sa vo vzduchu...

Keď deti vošli do kuchyne, našli matku kľačať na zemi. Všetky obrázky boli porozhadzované po podlahe, ale ani jeden nemal rozbitý rám alebo sklo. Až na ten jediný, ktorý Klára držala v ruke. V polámanom rámčeku so zvyškami črepín napolo visela fotografia ich otca, jej muža.

Tento Klárin príbeh mi porozprávala jej dcéra – moja babička. Dedko sa z vojny už nevrátil, ale že to tak bude, vedela Klára od toho dňa, keď guľový blesk rozbil jeho fotku.