Boh na jazykovom kurze.

29.04.2019 18:57

Boh na jazykovom kurze.

Katarína | 12.03.2016
Keď ma len tak napadne nejaký príbeh z môjho života a je to jedno, či vo dne alebo v noci, ako aj teraz a mám čas, alebo sa mi nechce spať sadám za počítač a píšem.
Keď som asi pred 14 rokmi navštevovala jeden jazykový kurz, vyučujúci začínal skoro každú hodinu približne týmito slovami, keď sa robila evidencia dochádzky: dnes nás je tu napr. 7 /započítal aj seba/ a s Pánom Bohom 8, niekedy povedal len: dnes nás je tu prítomných 8 a v skutočnosti reálne nás bolo 7, to znamená, že započítal vždy o jedného viac-aj neviditeľného Boha. Nikto sa k tomuto jeho výroku z prítomných na kurze nikdy nahlas nevyjadril a neviem čo si o tom kto myslel, ani ja som v tej dobe nevedela o Bohu to, čo viem dnes, ale vtedy som si to vysvetlila tak, že tento vyučujúci je niečím výnimočný, chce, aby Boh bol prítomný na jeho hodinách. Bol to veľmi múdry, vzdelaný a scestovaný vysokoškolský profesor, ktorý podľa mňa dobre vedel, prečo takto začína svoje hodiny. A verte, či neverte, naozaj to fungovalo. Bol to najlepší kurz, ktorý som kedy navštevovala, a to som ich absolvovala viacej. Napr. oproti minulému roku, to sa nedá porovnať. Nie, ako sa hovorí sto a jedno, ale tisíc a nula. Na jeho hodinách bola vždy veselá a dobrá nálada, pozitívna energia, žiaci tam nechodili nasilu, ale s radosťou a dobrovoľne, tešili sme sa všetci na hodiny a čo je podstatné, veľa sme sa naučili, za pol roka kurzu sme zvládli učivo, ktoré by sme sa učili podstatne dlhšie.
Rozhodla som sa tento môj zážitok napísať pre tých, ktorí chodia na túto stránku a organizujú nejaké kurzy, prednášky a pod., aby skúsili začínať svoje hodiny prítomnosťou Boha a potom uvidia, čo sa bude diať na ich hodinách a veľmi ma poteší a dúfam, že aj ostatných, keď napíšu o tom príspevok. Verte, naozaj to funguje, mám to z vlastnej skúsenosti.
Teraz ma napadlo, že vlastne som sa nepoďakovala Pánu Bohu za to, že mi dal možnosť zúčastniť sa takéhoto kurzu, a tak to činím teraz, dúfam, že mi prepáčiš, ale v tej dobe /pred 14 rokmi/ som nevedela, že sa treba za všetko poďakovať.
Ďakujem Ti Pane Bože, že som mala príležitosť zažiť takúto skúsenosť.